Therme Bucuresti – cel mai mare parc de ape termale din tara, al doilea din Europa

Nota: 5 din 5

Astazi, 14 Ianuarie 2016, se deschide Therme Bucuresti, unul dintre cele mai spectaculoase parcuri de ape termale din Europa.

Proprietatile apelor termale sunt din ce in ce mai cunoscute si apreciate, ele avand nenumarate beneficii in cazul unor afectiuni precum bolile de piele, reumatismul, boli ale aparatului respirator si nu numai!

Mai putin cunoscut este faptul ca Romania detine o parte importanta din rezervele de ape termale din Europa, mai exact o treime. Baile Felix si Baile Herculane sunt renumite in intreaga lume si apreciate pentru calitatatile lor.

Therme Bucuresti imbina tehnologia de ultima ora cu proprietatile vindecatoare ale apelor termale pentru a oferi oamenilor o experienta unica. Investitia acestui spa se ridica la 50 de milioane de euro si este una dintre cele mai sigure cladiri, cu rezistenta la cutremure de chiar si 9 grade pe scara Richter. Complexul functioneaza in proportie de aproximativ 90% din resurse proprii dupa spusele directorului comercial Natalie Ciulacu, iar ahitectura este unicat in Romania.

Therme Bucuresti

Apa termala este extrasa de la o adancime de 3100 metri si o temperatura de aproximativ 80 de grade Celsius (la locul extractiei) si alimenteaza 18 piscine unde apa ajunge la o temperatura de 33 de grade Celsius. Therme Bucuresti va pune la dispozitie 3 zone unde va puteti relaxa si distra tot anul: zona Elysium, zona the Palm si zona Galaxy, tobogane si bai cu abur. Apa este purificata si schimbata din 4 in 4 ore conform informatiilor de pe site-ul oficial.

Apa TermalaIn acelasi timp, Therme Bucuresti este si cea mai mare gradina botanica din Romania, unde puteti admira peste 800 000 de plante, chiar si copacul lui Buddha Ficus Religiosa, numit si Copacul Intelepciunii. De asemenea, exista sase saune tematice unde va puteti relaxa.

Capacitatea complexului Therme Bucuresti este de 4 000 de persoane, iar anul acesta sunt asteptati in jur de 1 milion de vizitatori, fiind deschis pe tot parcursul anului; un plus pentru turismul din Romania si mai ales din aceasta zona sudica a tarii.

Un proiect indraznet din toate punctele de vedere!