Ce bine se doarme la serviciu pe banii statului…

Nota: 5 din 5

Romania, tara in care cei care ne conduc dorm pe banii nostri si incompententa este la rang de cinste in majoritatea insitutiilor publice.

Ma intreb: nu ne-am saturat de atata delasare si ce mai trebuie sa se intample pentru a crea imprejurarile prielnice unei schimbari? Cand spun acest lucru nu ma refer la un protest sau o revolutie, ci pur si simplu la exercitarea drepturilor pe care le avem, dar pentru a putea face acest lucru trebuie sa le si cunoastem.

La cateva luni dupa tragedia din Colectiv nu s-a schimbat nimic, din contra! Guvernul cere taxa de supravietuire persoanelor fara venituri, acuzandu-i in acelasi timp de evaziune fiscala pe cei care nu platesc asigurari sociale de sanatate din te miri ce.

In Romania nu exista drepturile omului sau drepturile animalelor, exista drepturile parlamentarilor. Au dreptul de a fura, de a dormi linistiti in timpul serviciului si a urmari filme pentru adulti in timpul sedintelor la care se discuta viitorul tarii, de a de a colecta taxe chiar si de la cei mai saraci dintre noi mirandu-se si chiar acuzand: “Ce ai facut? Ai vanat, ai sapat dupa radacini? Cum ai putut sa traiesti sase luni fara sa castigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul ca nu ai castigat, ci de faptul ca nu ai declarat?”. Aceste vorbe ii apartin lui Gabriel Biris, avocat si consultant fiscal, recent numit ca secretar de stat in Ministerul de Finante.

Parlamentari Romania

Pentru parlamentari avem pensii speciale si mariri de salarii, contracte grase prin firmele private pe care le detin cu statul, batranii in schimb primesc pensii de 50 de lei pe luna dupa ce au muncit o viata si sunt amendati pe la colturi de strada de ANAF pentru ca vand urzici si fac evaziune fiscala de, sa le spunem generic, 5 lei.

Incontro ne indreptam?

In acest ritm ne auto-distrugem si periclitam viitorul urmatoarelor generatii. Nu este de mirare ca tinerii se orienteaza catre alte tari, mult mai civilizate.

Cert este ca se poate si altfel, avem nenumarate exemple pozitive in jurul nostru, numai ca este nevoie de multa determinare si bun simt pentru a le infaptui, lucruri despre care cei care ne conduc nu au auzit.

Suedia recicleaza in jur de 99% din gunoiul pe care il produce, Elvetia vrea sa implementeze un sistem prin care fiecare cetatean sa primeasca un salariu de aproximativ 2500 de dolari pentru ca ei considera ca orice om, pentru a atinge potentialul maxim si a se dezvolta intr-un mediu echilibrat, trebuie sa aiba conditii si un venit care sa-i asigure minimul necesar, alminteri toate fortele lui s-ar concentra numai pe supravieturie si nu pe a fi productiv, deci eficient pentru tara sa. Danemarca are un sistem educational bine pus la punct, unde accentul cade pe dezvoltarea individului, nu pe uniformizare. Scoala este gratuita pentru cetateni si rezidenti, sa nu mai vorbim despre sistemul social care lucreaza pentru popor.

Acestea sunt doar cateva exemple care ne demonstreaza de fapt ca se poate si altfel. Nu vreau ca generatiile urmatoare sa nu stie cum sa plece mai repede de aici, nu vreau ca cetatenii romani sa fie alungati din propriile lor case si propria tara din cauza incompetentei si a nesimtirii crase a oamenilor politici care nu stiu ce si cum sa mai vanda pentru propriul profit.

O sa inchei cu un citat celebru la care ar trebui sa meditam cu totii, ce ii apartine pictorului Francisco de Goya: “Somnul ratiunii naste monstri”. Un citat care rezuma perfect subiectul acestui articol.