Facturarea Electronica - cea mai noua metoda de facturare

Nota: 5 din 5

Facturarea Electronica este o procedură 100% conformă cu legea. Aceasta reprezinta o alternativa eficienta la emiterea de facturi clasice folosind hartie, astfel incat informatiile  continute de aceasta din urma sunt transpuse in format electronic, semnate si marcate temporal prin sisteme omologate, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Utilizarea facturii electronice inseamna trecerea de la sistemul clasic la un sistem electronic prin care compania isi reduce costurile cu pana la 60% si detine un proces de facturare mult mai rapid si mai eficient.

Facturile online nu trebuie sa contina niciun fel de semnatura sau stampila si pot fi trimise clientului pe email in cateva minute. Procedura de emitere a facturilor electronice este insa una complicata si destul de costisitoare. Astfel, numai companiile mari isi permit sa emita facturi electronice deoarece acest proces presupune indepliniria unor conditii stricte, impuse prin lege.

Astfel, emitentul  trebuie sa dispuna de mijloacele tehnice si umane corespunzatoare pentru garantarea securitatii. fiabilitatii si continuitatii serviciilor de prelucrare a datelor in format electronic. Tot emitentul de facturi electronice trebuie sa se inregistreze in acest scop la Ministerul de Finante, iar documentele trebuie sa fie semnate cu semnatura electronica si sa poarte marca temporala.

Pentru a afla care sunt beneficiile Facturarii Electronice si care este cadrul legal pentru facturarea electronica in Romania, citit intregul articol pe www.contabuc.ro!