Centrala Peleti - o alegere potrivita?

Nota: 5 din 5

Cum functioneaza o Centralala Peleti , de ce sa alegem o astfel de centrala si care este combustibilul necesar pentru functionarea unei centrale pe peleti, va explica expertii de la ekoinstal.

Mai intai de toate, o centrala pe peleti folosesti ca materie prima peletii din lemn, produsi in general din rumegus, paie si ingrasamant natural.

Ce isi doreste clientul? Caldura in casa si o facture cat mai mica la intretinere. Tocmai de aceea, o centrala pe peleti este una dintre cele mai bune solutii pentru incalzirea locuintei, de altfel singura solutie ecologica. 

Alegerea unei centrale depinde de marimea casei in care aceasta va fi amplasata. O centrala pe peleti are pretul cuprins intre 2.500 si 7.000 euro. Este adevarat ca pretul unei astfel de centrale este simtitor mai ridicat decat in cazul unei centrale pe gaz, insa cheltuielile se amortizeaza in timp datorita economiei pe care o veti face la consum. Peleţii înlocuiesc lemnul de foc, gazul sau oricare alta sursa de incalzire cu una ecologica, mult mai ieftina. Centralele pe peleti sunt la mare cautare, tocmai pentru ca peletii au un pret mult mai mic fata de ceilalti combustibili.

Prin incalzirea pe peleti puterea calorica a materialelor combustibile este sporita, fiind mai mare decat a lemnului. Pe langa asta, peletii ard cu foarte putine emisii de fum si noxe. Incalzirea pe peleti este astfel de doua ori ecologica. O centrala pe peleti este de asemenea o solutie bine gandita pentru zonele fara gaze, fiind ideala atat pentru bloc, cat si pentru la casa.

In concluzie, incalzirea pe peleti este o afacere. La inceput costurile sunt mai ridicate, Iinsa odata cu achizitionarea centralei si a peletilor vei putea face diferenta. Pentru centrale pe peleti, accesati ekoinstal si veti gasi o gama variata de centrale la preturi pentru orice buzunar.