marketing afiliat

Marketingul Afiliat este un tip de Marketing Online care se bazeaza pe modele de plata de tip cost/performanta/actiune (CPA). In Marketingul Afiliat, un comerciant denumit si advertiser recompenseaza unul sau mai multi afiliati (publisheri) pentru fiecare actiune efectuata pe site-ul sau. O acțiune rasplatita este o vanzare, lead, sau orice alta actiune prestabilita in cadrul programului de afiliere de catre comerciant. Astfel, acest procedeu se mai numeste si marketing axat pe performanta, intrucat el nu include actiuni de genul Cost Pe Click (CPC) sau Cost Pe Mia de afisari (CPM).

Cand spunem Marketing Afiliat, spunem performanta. Performanta este definita de catre furnizor, iar faptul ca afiliatul vinde un produs sau il convinge pe utilizator sa se inregistreze pe site-ul furnizorului, este considerata o performanta.

Acest procedeu implica trei entitati principale: furnizorul, afiliatul (sau advertiserul) şi utilizatorul, dintre care toti cei trei ies castigatori. Furnizorul isi vinde produsele, afiliatul obtine un comision (doar) din vanzarile generate de el, iar utilizatorul obtine produsul dorit direct de la furnizor.

Furnizorul este acea persoana care are un produs şi doreste sa il vanda, afiliatul este cel care are unul sau mai multe site-uri, cu o audienţa relativ mare, si doreste sa vanda produsele furnizorului acestei audiente, iar utilizatorul este acea persoana care acceseaza link-urile pe care afiliatul le pune la dispoziţie, iar in urma acestui fapt cumpara produsele furnizorului.

Nu va ganditi ca Marketing Afiliat este sinonim cu a posta un banner pe un site si cu cinci minute de munca pe zi faci mii de euro lunar! Specialistii scriu articole, postari, anunturi despre companie si produsele respective si le plaseaza in cele mai potrivite locuri de pe site. Abia dupa ore bune de munca, afiliatii vor crea link-uri speciale, cu un cod de identificare specific contului sau de afiliat, iar dupa toate aceste eforturi, utilizatorii pot da click pe acel link, urmand sa ajunga pe site-ul furnizorului. Dupa ce utilizatorul a cumparat respectivul produs, afiliatul primeste un comision in valoare de X%.

Cum functioneaza procesul de Marketing Afiliat?

Procedeul presupune plantarea unui cookie in calculatorul celui care da click pe link si, daca acesta face o achizitie de la acel comerciant intr-o perioada de timp (de obicei 30 de zile), un comision merge la advertiser.

O tehnica foarte folosita este cea prin inserarea link-urilor in articole despre produsul respectiv. Aceasta este o tehnica prin care afiliatul nu agaseaza si nu oboseste cititorul, cel din urma ajungand la articolul respectiv in urma propriilor cautari.

O alta tehnica folosita este cea prin recomandare. Daca afiliatul este o persoana cunoscuta si de incredere, sau are multi prieteni, oamenii vor cumpara produsele necesare, respectand recomandarile celui in care au incredere. Simplu, nu?

De asemenea, recenziile si advertorialele sunt o alta tehnica ce poate fi folosita in Marketing Afiliat, precum si promovarea pe retelele de socializare sau pe canalele de video-sharing.

SEOmaxim foloseste zeci de tehnici si metode de Marketing Afiliat, astfel incat cititorul sa nu se plictiseasca, furnizorii sa-si vanda produsele si toata lumea sa-si atinga obiectivele.

SEOmaxim evita intotdeauna inserarea multor linkuri in articole si nici nu-si aglomereaza site-urile cu zeci de bannere, insa n-am dus niciodata lipsa de clienti sau de performante in acest sens.

Un lucru foarte important de stiut este faptul ca utilizatorul nu plateste nimic in plus daca ajunge la furnizor prin intermediul linkului postat de advertiser. Comisionul primit reprezinta un procentaj din pretul fix pe care utilizatorul il plateste pentru produs.

Acesta este un procedeu win-win pentru toti cei trei implicati: furnizor, afiliat si utilizator, iar cel mai bun lucru este garantia faptului ca platesti doar rezultatele!

Marketingul Afiliat este preferabil reducerilor si nu este doar o metoda de a face profit, ci si un proces care iti creste credibilitatea in fata clientilor si traficul pe site.

  • Iti doresti ca afacerea ta sa castige vizibilitate si credibilitate in mediul online?
  • Visezi la o adevarata explozie de ambasadori ai brandului tau si cresterea vanzarilor?
  • SEOmaxim te invita sa experimentezi beneficiile colaborarii cu o echipa de profesionisti!

Preturile pentru Marketing Afiliat incep de la 9 Euro.